Loader for VIA Prlekija

Ivanov izvir-Razkriški kot

Naravna znamenitost

Nazaj na predogled Znamenitosti

Opis

Ivanov izvir je po ljudskem izročilu znan že iz davnih časov. Sem so prihajali ljudje že pred obstojem razkriške cerkve, torej že pred letom 1700.  Mnogi ljudje, še zlasti pa romarji verjamejo v zdravilno moč te izvirske vode, ki naj bi pomagala k dobremu vidu, odpravi golšavosti in splošnemu počutju.
Na dan Ivanovega proščenja ali Ivaja,  ki ga na Razkrižju obhajamo zadnjo nedeljo v juniju, že po tradiciji na to mesto prihaja veliko ljudi od blizu in daleč. Ta dan so maše v romarski cerkvi svetega Janeza Nepomuka ob 7.30, ob 9.00 in 10.30 uri, od 8. ure dalje pa pri Ivanovem izviru in v bližnjem Kulturno-športnem centru Zavirje, članice in člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje poskrbijo za pestro ponudbo.
Ob Ivanovem izviru in njegovi okolici vzdolž reke Ščavnice so radiestezisti  in bioenergetiki našli 21, za človeško počutje ugodnih mest. Že po kratkem času zadrževanja na takšnem mestu, se sproščajo blokade in vzpostavljajo normalni pretoki energije. Po predhodnem dogovoru je možna tudi prisotnost in strokovna razlaga bioenergetika in radiestezista.

Komentarji (0)