Loader for VIA Prlekija

KMETIJA OSTERC-Grily Naturae

Nazaj na predogled

Zemljevid

Privzeto

Satelit

Topo

Kmetijstvo

Osnovne informacije

Vučja vas 50, 9242 Križevci pri Ljutomeru

https://moja-vizitka.si/podjetja/grily-naturae/index.html#domov

031 206 687

grily.naturae@gmail.com

matej.osterc@gmail.com

Omogoča dostavo

Opis

Ponujajo: Eko jabolčni kis, eko jabolčni sok, eko sivkin čaj, metin čaj, čaj kamilice, eko cvetovi sivke za kulinariko, rjavi sladkor s cvetovi sivke, sivkina suha klobasa, sivkin sirup, med (cvetlični, akacija), kisana repa…

Pridelek Sezonskost
Jabolčni sok Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec
Med Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec
Žito Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec
Pirina moka Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec
Olje Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, Dec
Jabolka Sep
Grozdje Avg, Sep
Vino

Blagovna znamka »Grily Naturae« je razmeroma novo ime. Z uradnim dovoljenjem dopolnilne dejavnosti, blagovne znamke »Grily Naturae«, smo se odločili za pridelavo prave sivke, znane pod imenom Lavandula Angustifolia in je zaklad med vsemi vrstami sivk.

Zgodovina kmetije seže veliko časa nazaj. Po ustnem izročilu naj bi obstajala čez 400 let. Toliko let so tu živeli Slavičevi. Zadnjih 57 let je ime kmetije Osterc, saj se je priženil sedaj že praded Feliks. Na naši kmetiji zemljo tako obdelujemo že več kot pet generacij. Skozi zgodovino smo tako lahko zabeležili veliko različnih dejavnosti. Tako od konjereje, kot tudi do čebelarstva. Z nekaterimi dejavnostmi se pa tako ukvarjamo še danes, tudi mi mlajši rodovi. Prva zares velika sprememba na naši kmetiji je bila, ko smo opustili govedorejo. Še vedno pa se sicer ukvarjamo z vzrejo prašičev, poljedelstvom in vinogradništvom. Leta 2016 smo se pa dodatno začeli še ukvarjati s samo sivko. Gojimo kar 1350 sadik sivke, ki se razprostira na kar 0,28 ha zemlje ter visokodebelni nasad 80 jablan starih sort.

Brez čebelarstva pa nikakor ni šlo, naš dedek nas je v tem duhu vzgajal že od majhnega. Prav zato še vedno na naši zemlji stoji čebelnjak s kar 24 panji čebel.

Komentarji (0)

Slika